top of page
  • Foto van schrijverNils Beijerbergen van henegouwen

6 Keer babykamer inspiratie met de mooiste verfkleuren

De tijd dat je je babykamer knalroze of knalblauw maakte zijn uiteraard allang voorbij. Tegenwoordig kan en mag alles en dat doen we dan ook graag.


De babykamer, een kamer waar je van houdt

De babykamer is een kamer waar je waarschijnlijk veel tijd gaan doorbrengen. Misschien ga je er wel voeden, je kleintje in slaap wiegen en je gaat er duizenden luiers verschonen. Dus het liefst heb je dan ook een mooi interieur om urenlang naar te kunnen kijken. Daarnaast kan het interieur van de kinderkamer ook invloed hebben op de ontwikkeling van je kind. Het heeft bijvoorbeeld invloed op de gemoedstoestand van je baby (en van jezelf!)


Hier enkele tips en inspiratie om je babykamer een kamer te maken waar jij en je gezin van houdt ❤️


1 Unisex kleuren


De dagen dat standaard alle jongetjes een blauwe kamer kregen en de meisjes een roze zijn echt wel voorbij. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat een babykamer een unisex kleur krijgt. Maar misschien weet je ook het geslacht van de baby nog niet en wil je dus iets kiezen wat bij iedereen past. Er zijn genoeg kleuren om te kiezen die niet uitgesproken jongen/meisje zijn. Voorbeelden zijn (mosterd)geel, een beige of natuurkleur, wit of grijs of groen.

2 De roze babykamer in een nieuw jasje

Ook al zien we de standaard roze kleur niet meer altijd als als beste keuze, toch is roze nog een veel gekozen kleur voor de babykamer. Maar heb je wel eens gekeken naar een moderne roze babykamer? Hier enkele tips voor de roze babykamer is een nieuw en modern jasje.

3 De niet-baby-blauwe jongenskamer

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de jongenskamer! Het hoeft niet meer standaardblauw te zijn, maar dat betekent natuurlijk helemaal niet dat je niet voor een hele mooie moderne uitgesproken stoeren jongenskleur kunt gaan.4 Ga voor prints en patronen en muurschilderingen

Het kost even wat tijd, creativiteit en durf, maar het resultaat is zo gaaf: patronen en prints op de muren van je babykamer. Je kunt voor een behang gaan of kiezen om het in een gaaf patroon te laten schilderen. Hiervoor moet je wel echt een professional inhuren, anders is het resultaat eerder chaotisch en druk, dan modern en chique.5 Bio/ecologische verf of gewone verf voor je babykamer?

Zoals je misschien wel weet is verf een behoorlijk chemisch goedje. Het is niet zo dat je je zorgen hoeft te maken over de verf die al op je muur zit, maar het is wel zo dat gewone verf en dan met name die op terpentine basis niet heel erg gezond is. Het wordt dan ook aangeraden voor zwangere vrouwen om contact met deze verf te vermijden tijdens de zwangerschap en altijd de ruimte goed te ventileren tijdens het schilderen.

Een alternatief voor je babykamer is dan ook biologische of ecologische verf! Deze verf is niet alleen veel beter voor jezelf en je baby maar is ook nog eens veel beter voor het milieu dan normale verf. Ook deze verf is in vele kleuren beschikbaar en zijn online goed te bestellen.


6 Multicolor

To spice things up, waarom zou je maar één kleur kiezen? Ook voor twijfelaars onder ons, je hoeft het niet bij één of twee kleuren te laten. Kijk maar:
Al deze inspiratie + nog veel meer kun je ook vinden op mijn Pinterest pagina, die zie je hier!


Wil jij je baby- of kinderkamer laten schilderen en woon je in Amsterdam, Utrecht of omstreken? Lees hier wat de Grachtenschilder kan doen voor je of vraag direct een offerte aan.


1.322 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
bottom of page