top of page
  • Foto van schrijverNils Beijerbergen van henegouwen

Sierlijsten (of muurlijsten) in je woning?

Je kunt er op Instagram of Pinterest niet meer omheen, een beetje interieur heeft tegenwoordig sierlijsten op de muur (ook wel muurlijsten genoemd). En wij vinden ze prachtig! Het staat met name mooi op grote oppervlakten of hoge ruimten.
Waar staan sierlijsten het mooist in je interieur?

Sierlijsten of muurlijsten staan in principe mooi in alle kamers van je woning. Maar ze komen het mooist tot hun recht op grote muuroppervlakten, of hoge kamers. Zo voorkom je dat je juist een verklein-effect creëert in je woning. Het vaakst worden ze geplaatst in woonkamers, hallen en slaapkamers. Hier enkele voorbeelden van interieurs met lijsten in verschillende kamers met verschillende kleuren.

Hoe maak je sierlijsten op je muur?

Sierlijsten zijn tegenwoordig redelijk makkelijk zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt is een zaag, een waterpas, iets om te meten en uiteraard de sierlijsten zelf. Deze koop je gemakkelijk online of bij een bouwmarkt (Karwei of Hornbach bijvoorbeeld). In dit blog van Interior Junkie staat een heel goed stap voor stap overzicht hoe je deze zelf kunt monteren.


Je hoeft uiteraard niet zelf aan de slag met sierlijsten. Er zijn genoeg vakmensen die het voor je kunnen doen. Dus als jij je woning toch laat schilderen en je zou graag sierlijsten willen, kan de Grachtenschilder deze ook direct voor je meenemen.


Kun je sierlijsten maken na het schilderen?

Je kunt ook op een muur die al geschilderd is sierlijsten monteren, maar zorg dan wel dat er niet teveel tijd zit tussen het schilderen van de muren en het monteren hiervan (geen maanden of jaren) in verband met de verkleuring. Tenzij je natuurlijk juist een andere kleur sierlijst wil.


Het kan allemaal, maar het beste is om alles in 1 keer te doen. Dus het monteren van de sierlijsten gevolgd door het schilderen van de hele wand.
Sierlijsten laten maken?

Wil jij ook sierlijsten op je muur? Neem dan even contact op voor een offerte.


Kijk ook even op mijn Pinterest board voor meer sierlijsten inspiratie.

1.272 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
bottom of page