top of page
  • Foto van schrijverNils Beijerbergen van henegouwen

Zelf schilderen of een schilder inhuren?

Ik krijg heel vaak de vraag of het zinvol is om een schilder in te huren, of dat iemand het net zo makkelijk zelf kan doen. Het antwoord is niet zo simpel, het ligt er namelijk heel erg aan of je een beetje netjes werkt, om wat voor kamer en wat voor kleuren het gaat. In dit artikel help ik je graag een juiste keuze te maken tussen het inhuren van een schilder of zelf aan de slag met een kwast.


Schilderen met kleuren

Misschien een inkoppertje, maar wanneer je je muren met een felle of iets donkerdere kleur wil gaan schilderen raad ik altijd aan om het te laten doen door een professionele schilder. Want je ziet gewoon echt een groot verschil wanneer de slordig geschilderd hebt op bijvoorbeeld het plafond of de overgang naar een ander oppervlak. Om nog maar niet te spreken over eventuele vegen en verschil in dikte van verf op de muur.


Wanneer je alles wit wil gaan schilderen, maakt het in principe niet zo veel uit als je iets slordiger werkt omdat je dat toch niet ziet op het plafond. Denk er wel aan het plafond dan ook mee te schilderen!


Plafond schilderen

Dat brengt ons meteen bij het schilderen van je plafond. Laten doen of zelf doen? Het plafond is meestal het minst leuke klusje om te schilderen. Het is ingewikkelder en zwaarder omdat je hoog moet werken. Werk in ieder geval met een stok en ga niet met een trapje aan de slag, dan ben je enorm lang bezig. Ook hier geldt: gaat alles wit worden? Dan kun je vaak zelf wel prima een heel eind komen. Maar worden de muren of het plafond een andere kleur? Zorg dan dat je een professional inhuurt die strakke lijnen kan maken. Het maakt echt een wereld van verschil.

Woonkamer of slaapkamer schilderen

Wil je vanwege een beperkt budget een deel van de woning zelf schilderen en een deel laten schilderen door een schilder? Zorg dan dat je de kamers waar je het meeste tijd doorbrengt en waar je de meeste mensen zult ontvangen (de woonkamer, babykamer, eetkamer of hal bijvoorbeeld) door een professional laat schilderen, en de kamers die wat minder belangrijk zijn (de zolder, studeerkamer of tweede toilet) doe je dan zelf. Je kunt bijvoorbeeld ook de schilder één of twee wanden laten doen om je interieur direct een andere look te geven.


Oefen eerst een stukje en bepaal dan

Als je nog steeds twijfelt of je zelf aan de slag gaat of het laat doen, oefen dan eerst een stukje en bekijk het resultaat. Heb je een strakke lijn (goed afplakken!), geen vlekken en heb je geen hernia opgelopen? Dan kun je met een gerust hart zelf aan de slag. Ben je toch niet helemaal 100% tevreden over het resultaat? Bel dan een schilder.


Zoek je een schilder in Amsterdam en omstreken? Grachtenschilder staat voor je klaar!

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
bottom of page